Υπογονιμότητα

Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει κύηση μετά από 1 έτος ή και περισσότερο τακτικών σεξουαλικών επαφών χωρίς προφύλαξη. Περίπου 1 στα 6 ζευγάρια παρουσιάζουν αδυναμία στο να επιτύχουν εγκυμοσύνη σε αυτό το χρονικό διάστημα.

ΕΛΕΓΧΟΣ  ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  1. Υστεροσαλπιγγογραφία
  2. Ορμονικό προφίλ (FSH-LH-E2-PRL)
  3. Έλεγχο θυρεοειδούς (T3,T4,TSH,ANTI-TPO,ANTI-TG)
  4. AMH (ANTI MULLERIAN HORMONE)

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

  1. Σπερμοδιάγραμμα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, έχει 2 τρόπους:

  1. ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ: Η σπερματέγχυση (IUI: INTRAUTERINEINSEMINATION ) είναι η πιο παλιά μέθοδος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής . Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1791. Όπως το λέει και η λέξη ,γίνεται έγχυση των σπερματοζωαρίων στην κοιλότητα της μήτρας με ένα λεπτό καθετήρα, αφού  πρώτα επεξεργαστεί και ενεργοποιηθεί σε σπέρμα.
  2. ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ: Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF:INVITROFERTILIZATION) είναι η πιο συνηθισμένη ιατρικώς μέθοδος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής . Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1978. Η εξωσωματική είναι η γονιμοποίηση έξω από το σώμα. Αντί δηλαδή η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο να γίνει στο φυσικό περιβάλλον που είναι η σάλπιγγα της μήτρας της γυναίκας, γίνεται στο εργαστήριο. 
Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί. Ο γιατρός θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Πού θα μας βρείτε
ΙΑΤΡΕΙΟ
Λεωφ.Αλεξάνδρας 194, 11521, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Τηλ.: +30 2106412085
e-mail: moustakarias@gmail.com
Χάρτης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλ.: +30 2106412085